Zandpad 114
3241 GZ Middelharnis
T. 0187 84 47 31
welkom@hethuisvanjansen.nl
Groene Zoom bouwkavel
3245 Sommelsdijk
Koopsom
€ 375.000 v.o.n.
Prev
Next
Deel via
Neem contact
met mij op
Bekijk
alle foto's
& video's

Uw droomwoning in Sommelsdijk?

Altijd gewacht op de unieke kans uw eigen woning te realiseren op die bijzondere locatie? Namens onze opdrachtgever Estate Invest bieden wij trots deze kans! Zeer fraai gesitueerde kavel aan de rand van Sommelsdijk. Kavels voor eenieder die ruimt wenst! Samen met een door u te kiezen architect en aannemer neemt u zelf de beslissing over hoe uw droomhuis eruit gaat zien. De bebouwingsmogelijkheden zijn vastgelegd in het bestemmingsplan, het plan biedt volop vrijheid voor het ontwerp van uw vrijstaande woning.

Sommelsdijk, Groene Zoom 65: circa 2.128m2, € 375.000 v.o.n.

Globale bouwvoorschriften:

Maximale inhoud 750m3
Maximaal bijgebouw oppervlakte 100m2
Maximale goothoogte 6m
Minimaal 3m zijdelingse grenzen
Minimaal 5m voorzijde/tuinzone.

Kortom, kies uw eigen uiterst royale bouwkans!

Bel of mail ons gerust voor nadere informatie of een vrijblijvend gesprek op ons kantoor. Ook kunt u terecht op de site: www.bouwkavels.estate.nl voor eerste nadere informatie.

Perceel:

Oppervlakte: circa 2.128m2
Koopsom: € 375.000 v.o.n.

Globale bouwvoorschriften:

Maximale inhoud 750m3
Maximaal bijgebouw oppervlakte 100m2
Maximale goothoogte 6m
Minimaal 3m zijdelingse grenzen
Minimaal 5m voorzijde/tuinzone.

Sommelsdijk beschikt over een supermarkt, een gezellige weekmarkt, kerken en diverse scholen. Het aangrenzende tweelingdorp Middelharnis biedt een authentieke haven met horeca rondom en het gezellige winkelcentrum D’n Diek met een breed scala aan winkels.

Het dorp Sommelsdijk op Goeree-Overflakkee vormt samen met het naastgelegen Middelharnis een zogenoemd tweelingdorp. Vanwege de twee kernen die tegen elkaar aan groeien. Het is wel een twee-eiige tweeling: beide dorpen hebben een geheel eigen karakter. Sommelsdijk heette vroeger Sonnemaresdijk. Het vormde de dijk van Sunnonmeriland, dat land ten zuiden van de zee betekent. Daarmee doelde men op het Land van Voorne. Landbouw is altijd belangrijk geweest voor het dorp, en is dat nog steeds. In tegenstelling tot tweelingdorp Middelharnis, waar de visserij altijd centraal heeft gestaan.

Sommelsdijk heette eerder Sonnemaresdijk. Het lag in het historische decanaat Voorne tussen Masaland en Scaldemarland. Goeree-Overflakkee vormden vroeger als Westvoorn (Goeree) en Zuidvoorn (Overflakkee) met het tegenwoordige Voorne onderdeel van het Land van Voorne. Dit hele gebied werd eerder Sunnonmeriland genoemd: land ‘ten zuiden van’ (sunnon) ‘zee of water’ (meri)’. Oorspronkelijk was het dan ook een plaatsaanduiding ten zuiden van de zeearm het Haringvliet, rondom de voormalige hoofdplaats Ouddorp. Later ging de naam vanwege het belang van die plaats over op het hele land van Voorne. De naam is wellicht (gedeeltelijk) gelijk te stellen met de al in 985 genoemde villa Sunnemeri, waarin goederen lagen die keizer Otto III (983-1002) aan de Hollandse graaf Dirk II (939-988) schonk. Vergelijk ook Zonnemaire. Sommeldijk betekent dus: dijk van Sunnonmeriland, waarmee oorspronkelijk land werd bedoeld ten zuiden van de zee.