Zandpad 114
3241 GZ Middelharnis
T. 0187 84 47 31
welkom@hethuisvanjansen.nl
Dorpsweg 15
3245 VA Sommelsdijk
Vraagprijs
€ 500.000 k.k.
Prev
Next
Deel via
Neem contact
met mij op
Bekijk
alle foto's
& video's

Authentiek, karakteristiek & charmant!

Stijlvol en verrassend ruim woongenot met royale aanbouw (2015) in hartje Sommelsdijk! Een zonnig gelegen tuin, garage en kantoor aan huis zijn slechts enkele eerste pluspunten van deze unieke woning. Er is uitermate veel aandacht besteed aan comfort, gezelligheid en authentieke details! Beschrijven doet hier wellicht tekort en deze verrassende woning moet u dan ook zelf ervaren! Het resultaat? Een echt (t)huis met oneindig veel mogelijkheden!

Indeling:

Begane grond: entreehal met authentieke granitovloer, stijlvolle trapopgang en toilet. Gezellige woonkamer met  sfeervolle houthaard (nieuw rookkanaal) en balkenplafond. Half open woonkeuken met hoek-opgestelde landelijke keukeninrichting (2018), openslaande tuindeuren en toegang tot de kelderruimte. Separaat portaal met toegang naar de garage, bijkeuken voorzien van witgoedaansluitingen, toilet en trapopgang naar de verdieping van de aanbouw. Kantoor in karakteristieke sfeer. Het kantoor en de bijkeuken zijn eventueel ook aan te wenden als slaapkamer met badkamer, de voorbereidingen zijn hiertoe reeds getroffen. De begane grondvloer (geheel beton) is voorzien van comfortabele vloerverwarming!
1e Verdieping: overloop, ouderslaapkamer met royale kastruimte (voorheen 2 slaapkamers). Slaapkamer 2. Eigentijdse badkamer met inloopdouche, wastafel in meubel en toilet, de badkamer is tevens voorzien van (elektrische) comfortabele vloerverwarming. Op de aanbouw zijn via een separate trapopgang nog eens 2 royale slaapkamers.
2e Verdieping: vaste (steek-)trap naar de open zolderruimte met cv-opstelling, vaste kastruimte en dakvenster.
Extra’s: heerlijke beschutte tuin, zonnig gelegen op het westen.  De aangebouwde berging/garage beschikt over openslaande deuren en is volledig geïsoleerd.

Matenlijst:

Entreehal: 3.55 x 2.00
Toilet: 0.90 x 0.85
Woonkamer: 8.30 x 3.80
Woonkeuken: 3.60 x 3.30
Kantoor: 4.40 x 3.60
Bijkeuken: 3.25 x 2.45
Toilet: 1.15 x 0.90
Garage: 5.45 x 3.10

Overloop: 3.30 x 3.15
Slaapkamer I: ca. 19 m2
Slaapkamer II: 3.70 x 3.55
Badkamer: 2.10 x 2.10
Overloop: 3.55 x 2.70
Slaapkamer III: 5.85 x 3.55
Slaapkamer IV: 4.35 x 3.55

Oplevering: in overleg.

Perceel:

Kadastraal bekend: sectie B, nummer 2488
Perceelgrootte: 270 m2
Soort: volle eigendom
Tuinligging: West

Opstallen:

Bouwjaar: ca. 1930
Woonoppervlakte: 165 m2
Inhoud: 525 m3
Isolatie: dak, muren, dubbele beglazing / HR++
Energielabel: G (definitief)
Cv-ketel: Remeha HR 2018 (woonhuis) en Intergas HR 2015 (aanbouw)
Bijgebouwen: volledig aangebouwde berging / garage

Sommelsdijk beschikt over een supermarkt, een gezellige weekmarkt, kerken en diverse scholen. Het aangrenzende tweelingdorp Middelharnis biedt een authentieke haven met horeca rondom en het gezellige winkelcentrum D’n Diek met een breed scala aan winkels.

Het dorp Sommelsdijk op Goeree-Overflakkee vormt samen met het naastgelegen Middelharnis een zogenoemd tweelingdorp. Vanwege de twee kernen die tegen elkaar aan groeien. Het is wel een twee-eiige tweeling: beide dorpen hebben een geheel eigen karakter. Sommelsdijk heette vroeger Sonnemaresdijk. Het vormde de dijk van Sunnonmeriland, dat land ten zuiden van de zee betekent. Daarmee doelde men op het Land van Voorne. Landbouw is altijd belangrijk geweest voor het dorp, en is dat nog steeds. In tegenstelling tot tweelingdorp Middelharnis, waar de visserij altijd centraal heeft gestaan.

Sommelsdijk heette eerder Sonnemaresdijk. Het lag in het historische decanaat Voorne tussen Masaland en Scaldemarland. Goeree-Overflakkee vormden vroeger als Westvoorn (Goeree) en Zuidvoorn (Overflakkee) met het tegenwoordige Voorne onderdeel van het Land van Voorne. Dit hele gebied werd eerder Sunnonmeriland genoemd: land ‘ten zuiden van’ (sunnon) ‘zee of water’ (meri)’. Oorspronkelijk was het dan ook een plaatsaanduiding ten zuiden van de zeearm het Haringvliet, rondom de voormalige hoofdplaats Ouddorp. Later ging de naam vanwege het belang van die plaats over op het hele land van Voorne. De naam is wellicht (gedeeltelijk) gelijk te stellen met de al in 985 genoemde villa Sunnemeri, waarin goederen lagen die keizer Otto III (983-1002) aan de Hollandse graaf Dirk II (939-988) schonk. Vergelijk ook Zonnemaire. Sommeldijk betekent dus: dijk van Sunnonmeriland, waarmee oorspronkelijk land werd bedoeld ten zuiden van de zee.