Zandpad 114
3241 GZ Middelharnis
T. 0187 84 47 31
welkom@hethuisvanjansen.nl
Johannespolder 
3241 LL Middelharnis

Prijs op aanvraag
Prev
Next
Deel via
Neem contact
met mij op
Bekijk
alle foto's
& video's

Droomt u van uw eigen landgoed? Dan zijn de Johannespolder landgoederen kavels geen bedrog!

In de Johannespolder kunt u in uw eigen landerij van maar liefst ruim 5 hectare omgeven door groen, bos, water en tuin wonen! Namens onze opdrachtgever kunnen wij u een drietal landgoederen kavels van 5ha per landgoed aanbieden. Per landgoed mogen een drietal separate landhuizen gerealiseerd worden binnen de landgoederenregeling Natuurschoonwet. De landschappelijke aanleg met open grasvelden, lage beplanting, maar ook besloten, opgaande beplanting en waterpartijen zijn reeds gerealiseerd! Kortom, een buitenkans om adellijk te wonen & te genieten van groen, rust en ruimte!

Landgoederenregeling NSW

U kunt uw landgoed laten rangschikken onder de natuurschoonwet, daarmee kunt u als eigenaar onder bepaalde voorwaarden een belastingvoordeel krijgen, zodat u uw landgoed makkelijker in stand kunt houden.
Indien u het landgoed openstelt voor publiek dan is er bij vererving geen schenkings- of erfbelasting verschuldigd. Wie zijn landgoed niet openstelt voor publiek heeft gedeeltelijke vrijstelling. Ook de onroerendzaak belasting is voordeliger, omdat bijvoorbeeld de grond vrijgesteld is en een lagere WOZ en een lagere bijtelling voor het huurwaardeforfait het gevolg is.
Uiteraard informeren we u graag uitgebreider over de regelingen en fiscaliteiten.

Uw landgoed & architectuur

Openstellen betekent dat er langzaamverkeersroutes als wandel- of fietspaden door en langs uw gebied lopen, uw privétuin is niet openbaar toegankelijk. De tuinkavels zijn 5.000m2 per landgoed, waarbinnen een bebouwingsvlak van 1.000m2 per landgoed is. De tuinkavels zijn “privé” van de landgoedbewoners en worden omgeven door prachtige natte natuur. Per landgoedkavel mag u drie wooneenheden bouwen. De architectuurstijl ligt nog niet vast, u kunt zelf uw architect en aannemer selecteren. Onze lokale en zeer gerenommeerde architect Z-Wonen adviseert u graag over prachtige classistische landhuizen, maar presenteert ook graag uw gewenste stijl voor uw eigen ensemble. De bebouwing van één ensemble (maximaal 3 eenheden) dient bij elkaar te passen en gelijkend te zijn.

Bij documentatie treft u het reeds gerealiseerde beplantingsplan op de situering aan.

Oplevering: in overleg

3 Landgoederen kavels
3 Woningen per Landgoed
5 ha per Landgoed kavel
Landgoederenregeling NSW mogelijk

Kadastraal bekend:
Gemeente Middelharnis
Sectie E
Nummers: 623, 624 en 701
Landgoederen respectievelijk groot: 5,4 ha, 5,8 ha en 5,5 ha
Soort: volle eigendom

Middelharnis & Sommelsdijk

Middelharnis en Sommelsdijk liggen zeer dicht bij de locatie. Deze dorpen bieden “ouderwetse gezelligheid” en een centrum met voorzieningen voor jong en oud. Zo treft u winkelcentrum D’n Diek bijvoorbeeld met een breeds scala aan winkels, van O’Moda, Shoeby, Hema, Kruidvat, Albert Heijn en Gall&Gall tot aan sfeervolle lokale specialiteiten winkels. De authentieke jachthaven wordt omgeven door restaurants en de Voorstraat met haar prachtige monumentale panden. Ook zorg, onderwijs, cultuur en openbaar vervoer is uiteraard goed vertegenwoordigd.

Omgeving & landschap

Met de Noordzee aan de westkant, Het Haringvliet aan de noordkant, het Volkerak aan de oostkant en de Grevelingen aan de zuidkant wordt het gebied omgeven door water. Het eiland heeft een schitterend gevarieerd landschap. Op de kop van het eiland zijn stranden en duingebieden te vinden. “De kwade Hoek” is daarbij een schitterend dynamisch getijdengebied binnen de duinen. Verder is er het karakteristieke schurvelingenlandschap (beplante wallen rondom kleinschalige open akkers waardoor er soort kamers ontstaan) te vinden met bijzondere cultuurhistorische, ecologische en landschappelijke waarde. Verder heeft het eiland een zeekleipolderlandschap dat bestaat uit ringpolders en aankaspolders. De polders zijn voornamelijk in gebruik als akkerland. Er is relatief weinig beplanting aanwezig waardoor de polders gekarakteriseerd worden door openheid. De dijken vormen belangrijke structuren in het landschap, evenals de nog aanwezige kreken. Buitendijks liggen gorzen en platen die zowel voor de ecologie als de recreant van hoge waarde zijn. Verder geven de historische dorpskernen, vuurtoren, kerktorens, molens, watertorens en havenkanalen een eigen identiteit.