Zandpad 114
3241 GZ Middelharnis
T. 0187 84 47 31
welkom@hethuisvanjansen.nl
Prins Bernhardlaan 88
3241 TA Middelharnis
Koopsom
€ 345.000 k.k.
Prev
Next
Deel via
Neem contact
met mij op
Bekijk
alle foto's
& video's

Perfect verzorgde 2/1 kap met garage … Iets voor u?

Bezoek dan zeker deze fraai gelegen woning met zonnige tuin op het Zuidwesten en ruime parkeergelegenheid op eigen erf, temidden van het gezellige “Prikgat”! De woning is perfect onderhouden en biedt heerlijke woonruimten. Kortom, de moeite waard!

Indeling:

Begane grond: hal met toilet, meterkast en trapopgang. Sfeervolle lichte woonkamer. De half open keuken is ingericht met een moderne Tieleman keuken met inbouwapparatuur voor allerhande gemak.
1e Verdieping: overloop, 3 prettige slaapkamers. De badkamer is zeer compleet met heerlijk ligbad, separate douche, wastafel in meubel en closet.
2e Verdieping: de royale open ruimte biedt ruimte aan de cv-opstelling en de witgoedaansluitingen. Een 4e slaapkamer is prima te realiseren.
Extra’s: de woning is voorzien van rolluiken en elektrische zonwering. De tuin is sierlijk aangelegd en heeft een blokhut voor extra bergruimte. Aan voorzijde is ruim parkeergelegenheid op eigen erf voor en naast de garage.

Zie ook plattegronden onder documentatie
Oplevering: 1e kwartaal 2021

Perceel

Kadastraal bekend: sectie B nummer 6621
Perceelgrootte: 273m2
Soort: volle eigendom
Tuinligging: Zuidwesten

Opstallen

Bouwjaar: 1992
Woonoppervlakte: 120m2
Inhoud: 400m3
Energielabel: B
Isolatie: volledig
CV-ketel: Vaillant HR 2007
Bijgebouwen: aangebouwde garage, houten tuinhuis

Aan de rand van Middelharnis treft u de jaren ’90 woonwijk “Prikgat”, gekenmerkt door veel groen en water. Middelharnis biedt naast diverse supermarkten, kerken en scholen een authentieke haven met horeca rondom en winkelcentrum D’n Diek met een breed scala aan centrumvoorzieningen.

Prikgat
In de masterscriptie Vissers en ventjagers beschrijft Marco Kuiper (2)  de totstandkoming van het prikgat:
”Op 17 januari 1746 sloten eenentwintig vissers in Middelharnis een contract met Cornelis van der Vlugt over de aanleg van een zogenaamd prikgat in den eeuwkant van sijn land, onder den Oudenlandsen Zeedijk, beoosten de Stoofkreek aan te leggen. De vijver moest minstens tachtig voet lang, vijfentwintig voet breed en zes voet diep zijn. De vijver werd met hout beschoeid en ook op de bodem kwamen houten planken te liggen. Van der Vlugt moest het prikgat suyver en schoon van boodem houden en onderhouden. Ook moest hij twee sluisjes “off verlaatjes tot het in en uijlaaten van waater” aanleggen. Van der Vlugt kreeg van de vissers toestemming om “alle haar paalen en planken, die thans in de kreecq bij de meestoven sijn leggende, te moogen naar sig neemen, om in off aan voorg. prikgat te verwerken naar sijn genoegen.” Van der Vlugt moest de volgende zomer gelijk aan de slag want de vijver moest uiterlijk in het voorjaar van 1747 klaar voor gebruik zijn. In de vijver konden de vissers zelf prikken uitzetten om deze er later weer uit te halen. In ruil voor de aanleg en het onderhoud kreeg Cornelis van der Vlugt van elke visser per jaar één krimpkabeljauw en vier stuivers voor iedere tweehonderd prikken die men uit de vijver haalde. Op deze wijze werd dus geregeld dat diegene die het meest gebruik maakte van de vijver, ook het meest betaalde. Waren er anderen – bijvoorbeeld verkopers – die prikken in de vijver wilden opkweken dan moesten ook deze vier stuivers per tweehonderd prikken betalen. De helft van dit geld ging naar Van der Vlugt, de andere helft naar de armendiaconie van Middelharnis. Het contract was bindend zolang de vijver bruikbaar was. De vissers beloofden in het contract om zaken te blijven doen met Van der Vlugt, ook als er eventueel andere prikgaten bij kwamen”.
Tot zover de beschrijving van Marco Kuiper.