Zandpad 114
3241 GZ Middelharnis
T. 0187 84 47 31
welkom@hethuisvanjansen.nl
Prins Clausstraat  12
3241 TB Middelharnis
Vraagprijs
€ 499.000 k.k.
Prev
Next
Deel via
Neem contact
met mij op
Bekijk
alle foto's
& video's

Vrijstaand wonen aan het water en in het groen… dat kan “gewoon” in Middelharnis!

In het ”Prikgat” treft u deze charmante en tijdloze vrijstaande woning met allerhande comfort. Zo treft u een nieuwe luxe garage/berging en maar liefst 605 m2 eigen grond. Het plekje…heerlijk rustig en direct aan de watergang gelegen. Bent u op zoek naar royaal woongenot met een wel heel fraaie ligging in een uiterst gezellige woonwijk? Wij laten u trots een kijkje nemen!

Indeling:

Begane grond: entreehal met meterkast, trapopgang, toilet, vaste garderobekast met waterontharder (2017) en toegang naar de werk-/hobbykamer. De woonkamer biedt ruimte, ruimte en…. ruimte, het resultaat is een prettige lichte kamer, mede door de diverse openslaande terrasdeuren en raampartijen. De woonkamer is tevens voorzien van een sfeervolle houtkachel. Keuken met hoekopgestelde inrichting, voorzien van allerhande gemak. De werk-/hobbykamer, welke naar eigen wens in te richten is, biedt toegang tot de praktische bijkeuken met witgoedaansluitingen en tuindeur, gelegen in de voormalige garage.
1e verdieping: overloop met separaat toilet en vaste cv/mv-kast, royale ouderslaapkamer met stijlvolle (vaste) kastenwand, over de gehele breedte van de woning. Slaapkamer II en slaapkamer III, beide afgewerkt met laminaatvloer. Luxe en tijdloze badkamer met ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel in meubel en dakvenster, de badkamer is tevens voorzien van vloerverwarming. Zowel de badkamer als het toilet zijn in 2017 geheel vernieuwd.
2e verdieping: via vaste trap, royale open zolder met dakvenster, het realiseren van een 4e slaapkamer behoort hier tot de mogelijkheden.
Extra’s: vrijstaande, (gedeeltelijk) geïsoleerde garage met dakpan-platen, wateraansluiting en verdieping. Eigen oprit met privé parkeergelegenheid voor meerdere voertuigen. Fraaie, onder architectuur aangelegde tuin (2018) met onder andere heerlijke terrassen en groenborders, aan het water.

Matenlijst:

Entreehal: 3.00 x 2.40
Toilet: 1.20 x 1.00
Keuken: 2.90 x 2.60
Woonkamer: ca. 48 m2
Kantoor: 4.60 x 3.30
Bijkeuken: 3.90 x 3.3o

Slaapkamer I: 5.90 x 4.05
Slaapkamer II: 3.70 x 2.90
Slaapkamer III: 3.70 x 2.90
Badkamer: 3.10 x 1.90
Toilet: 1.15 x 1.00
Zolder: ca. 14 m2

Oplevering in overleg.

Perceel:

Kadastraal bekend: sectie B 6808
Soort: volle eigendom
Perceelgrootte: 605 m2
Tuinligging: Zuid/rondom

Opstal:

Bouwjaar: 1994
Woonoppervlakte: 160 m2
Inhoud: 480 m3
Isolatie: volledig geïsoleerd
CV: Remeha HR 2013
Energielabel: B (definitief)
Bijgebouwen: vrijstaande (gedeeltelijk) geïsoleerde garage (2018), met verdieping,
dakpan-platen en wateraansluiting.

Aan de rand van Middelharnis treft u de jaren ’90 woonwijk “Prikgat”, gekenmerkt door veel groen en water. Middelharnis biedt naast diverse supermarkten, kerken en scholen een authentieke haven met horeca rondom en winkelcentrum D’n Diek met een breed scala aan centrumvoorzieningen.

Prikgat
In de masterscriptie Vissers en ventjagers beschrijft Marco Kuiper (2)  de totstandkoming van het prikgat:
”Op 17 januari 1746 sloten eenentwintig vissers in Middelharnis een contract met Cornelis van der Vlugt over de aanleg van een zogenaamd prikgat in den eeuwkant van sijn land, onder den Oudenlandsen Zeedijk, beoosten de Stoofkreek aan te leggen. De vijver moest minstens tachtig voet lang, vijfentwintig voet breed en zes voet diep zijn. De vijver werd met hout beschoeid en ook op de bodem kwamen houten planken te liggen. Van der Vlugt moest het prikgat suyver en schoon van boodem houden en onderhouden. Ook moest hij twee sluisjes “off verlaatjes tot het in en uijlaaten van waater” aanleggen. Van der Vlugt kreeg van de vissers toestemming om “alle haar paalen en planken, die thans in de kreecq bij de meestoven sijn leggende, te moogen naar sig neemen, om in off aan voorg. prikgat te verwerken naar sijn genoegen.” Van der Vlugt moest de volgende zomer gelijk aan de slag want de vijver moest uiterlijk in het voorjaar van 1747 klaar voor gebruik zijn. In de vijver konden de vissers zelf prikken uitzetten om deze er later weer uit te halen. In ruil voor de aanleg en het onderhoud kreeg Cornelis van der Vlugt van elke visser per jaar één krimpkabeljauw en vier stuivers voor iedere tweehonderd prikken die men uit de vijver haalde. Op deze wijze werd dus geregeld dat diegene die het meest gebruik maakte van de vijver, ook het meest betaalde. Waren er anderen – bijvoorbeeld verkopers – die prikken in de vijver wilden opkweken dan moesten ook deze vier stuivers per tweehonderd prikken betalen. De helft van dit geld ging naar Van der Vlugt, de andere helft naar de armendiaconie van Middelharnis. Het contract was bindend zolang de vijver bruikbaar was. De vissers beloofden in het contract om zaken te blijven doen met Van der Vlugt, ook als er eventueel andere prikgaten bij kwamen”.
Tot zover de beschrijving van Marco Kuiper.