Zandpad 114
3241 GZ Middelharnis
T. 0187 84 47 31
welkom@hethuisvanjansen.nl
Prins Constantijnstraat 55
3241 TC Middelharnis
VERKOCHT
Prev
Next
Deel via
Neem contact
met mij op
Bekijk
alle foto's
& video's

Gezellige & charmante 2-onder-1-kapwoning met eigen oprit en garage!

Op zoek naar modern & instap-klaar woongenot? Dat treft u in deze keurig onderhouden 2-onder-1-kapwoning met zonnepanelen en aangebouwde stenen, inpandig bereikbare, garage. De woning biedt meer dan genoeg ruimte met maar liefst 4 slaapkamers, een royale woonkamer en handgemaakte keuken. Ook buiten treft u hier optimaal buitenplezier met de aangebouwde veranda, diverse knusse zithoekjes en een prettige ligging op het zonnige zuidoosten. Dit zijn slechts enkele pluspunten van deze sfeervolle en tijdloze woning!

Indeling:

Begane grond: entreehal met garderobe, meterkast, toilet en trapopgang. Royale, charmante woonkamer met stijlvolle eiken houten vloer, openslaande tuindeuren en vaste (trap)kast. Op maat gemaakte, unieke keuken (2016) voorzien van allerhande gemak en diverse inbouwapparatuur. De woonkamer biedt tevens toegang naar de inpandig bereikbare garage met verdieping.
1e verdieping: overloop, ruime ouderslaapkamer met dakvenster, slaapkamers II en III, de slaapkamers zijn tevens voorzien van (dak)venster met screens/rolluiken. Badkamer met douche, wastafel in meubel en 2e toilet.
2e verdieping: via vaste trap, voorzolder met witgoedaansluitingen, cv-opstelling en opbergruimte. Slaapkamer IV, voorzien van (Velux) dakraam.
Extra’s: aangebouwde stenen garage met verdieping, elektra en sectional (loop)deur, op het pannendak van de garage treft u 8 zonnepanelen. Eigen oprit met privé parkeergelegenheid.

Matenlijst:

Entreehal: 4.00 x 1.45
Toilet: 1.60 x 0.90
Woonkamer: 6.05 x 5.10
Keuken: 2.70 x 265
Garage: 5.90 x 3.00

Slaapkamer I: 4.40 x 3.00
Slaapkamer II: 3.30 x 2.05
Slaapkamer III: 3.00 x 2.65
Badkamer: 2.45 x 2.10
Slaapkamer IV: 3.40 x 2.50

Oplevering in overleg.

Perceel:

Kadastraal bekend: sectie B, nummer 6466
Mandelig perceel: sectie B, nummer 6629
Soort: volle eigendom
Perceelgrootte: 192 m2
Tuinligging: Zuid-Oost

Opstal:

Bouwjaar: 1991
Woonoppervlakte: 140 m2
Inhoud: 440 m3
Isolatie: volledig geïsoleerd
CV: Remeha HR (2017)
Energielabel: B (definitief)
Duurzaamheid: 8 zonnepanelen
Bijgebouwen: aangebouwde stenen garage, inpandig bereikbaar.

Aan de rand van Middelharnis treft u de jaren ’90 woonwijk “Prikgat”, gekenmerkt door veel groen en water. Middelharnis biedt naast diverse supermarkten, kerken en scholen een authentieke haven met horeca rondom en winkelcentrum D’n Diek met een breed scala aan centrumvoorzieningen.

Prikgat
In de masterscriptie Vissers en ventjagers beschrijft Marco Kuiper (2)  de totstandkoming van het prikgat:
”Op 17 januari 1746 sloten eenentwintig vissers in Middelharnis een contract met Cornelis van der Vlugt over de aanleg van een zogenaamd prikgat in den eeuwkant van sijn land, onder den Oudenlandsen Zeedijk, beoosten de Stoofkreek aan te leggen. De vijver moest minstens tachtig voet lang, vijfentwintig voet breed en zes voet diep zijn. De vijver werd met hout beschoeid en ook op de bodem kwamen houten planken te liggen. Van der Vlugt moest het prikgat suyver en schoon van boodem houden en onderhouden. Ook moest hij twee sluisjes “off verlaatjes tot het in en uijlaaten van waater” aanleggen. Van der Vlugt kreeg van de vissers toestemming om “alle haar paalen en planken, die thans in de kreecq bij de meestoven sijn leggende, te moogen naar sig neemen, om in off aan voorg. prikgat te verwerken naar sijn genoegen.” Van der Vlugt moest de volgende zomer gelijk aan de slag want de vijver moest uiterlijk in het voorjaar van 1747 klaar voor gebruik zijn. In de vijver konden de vissers zelf prikken uitzetten om deze er later weer uit te halen. In ruil voor de aanleg en het onderhoud kreeg Cornelis van der Vlugt van elke visser per jaar één krimpkabeljauw en vier stuivers voor iedere tweehonderd prikken die men uit de vijver haalde. Op deze wijze werd dus geregeld dat diegene die het meest gebruik maakte van de vijver, ook het meest betaalde. Waren er anderen – bijvoorbeeld verkopers – die prikken in de vijver wilden opkweken dan moesten ook deze vier stuivers per tweehonderd prikken betalen. De helft van dit geld ging naar Van der Vlugt, de andere helft naar de armendiaconie van Middelharnis. Het contract was bindend zolang de vijver bruikbaar was. De vissers beloofden in het contract om zaken te blijven doen met Van der Vlugt, ook als er eventueel andere prikgaten bij kwamen”.
Tot zover de beschrijving van Marco Kuiper.