Zandpad 114
3241 GZ Middelharnis
T. 0187 84 47 31
welkom@hethuisvanjansen.nl
Ringstraat 8
3245 CT Sommelsdijk
VERKOCHT
Prev
Next
Deel via
Neem contact
met mij op
Bekijk
alle foto's
& video's

Sfeerwol wonen in de karakteristieke oude dorpskern van Sommelsdijk?

Stap dan binnen in deze authentieke, knusse, maar ruime (starters-)woning… Zo beschikt de woning over drie slaapkamers, een moderne keuken én een royale tuin met vrijstaande berging. Dit alles treft u op een wel heel fraai plekje, centraal gelegen temidden van de oude dorpskern van Sommelsdijk, op loopafstand van allerhande voorzieningen. Kortom, bent op zoek naar charmant & smaakvol woongenot? Dan bent u in de Ringstraat aan het juiste adres!

Indeling:

Begane grond: entreehal met toilet en trapopgang. Gezellige woonkamer met knus ”zithoekje” en sfeervolle gashaard, de woonkamer biedt tevens toegang tot de kelderruimte. Keuken met hoekopgestelde inrichting (2016), voorzien van diverse inbouwapparatuur en allerhande gemak, separate ”bijkeuken” met witgoedaansluitingen en cv-opstelling, tuindeur. De begane grond is voorzien van een stijlvolle laminaatvloer.
1e Verdieping: overloop, ouderslaapkamer, slaapkamer II, en slaapkamer III, welke voorzien is van rolluik. Badkamer met douche, wastafel in meubel, toilet en dakvenster.
Extra’s: royale tuin gelegen op het oosten. De tuin is sierlijk aangelegd en heeft een vrijstaande berging met zadeldak, overkapping en achterom. De woning is op de begane grond tevens voorzien van een (handmatig) zonnescherm aan de voorzijde.

Matenlijst:

Entreehal: 2.90 x 2.00
Toilet: 0.95 x 0.90
Woonkamer: 6.45 x 4.20
Keuken: 4.35 x 2.45
Bijkeuken: 2.40 x 1.45

Overloop: 2.90 x 1.90
Slaapkamer I: 3.40 x 3.25
Slaapkamer II: 3.25 x 2.45
Slaapkamer III: 2.95 x 2.45
Badkamer: 2.85 x 1.55

Oplevering: in overleg.

Perceel:

Kadastraal bekend: sectie B, nummer 3226
Perceelgrootte: 195 m2
Soort: volle eigendom
Tuinligging: Oost

Opstallen:

Bouwjaar: ca. 1928
Woonoppervlakte: 95 m2
Inhoud: 300 m3
Isolatie: muurisolatie, dubbele beglazing
Energielabel: F (definitief)
Cv-ketel: Intergas HR (2008)
Bijgebouwen: vrijstaande berging met zadeldak

Sommelsdijk beschikt over een supermarkt, een gezellige weekmarkt, kerken en diverse scholen. Het aangrenzende tweelingdorp Middelharnis biedt een authentieke haven met horeca rondom en het gezellige winkelcentrum D’n Diek met een breed scala aan winkels.

Het dorp Sommelsdijk op Goeree-Overflakkee vormt samen met het naastgelegen Middelharnis een zogenoemd tweelingdorp. Vanwege de twee kernen die tegen elkaar aan groeien. Het is wel een twee-eiige tweeling: beide dorpen hebben een geheel eigen karakter. Sommelsdijk heette vroeger Sonnemaresdijk. Het vormde de dijk van Sunnonmeriland, dat land ten zuiden van de zee betekent. Daarmee doelde men op het Land van Voorne. Landbouw is altijd belangrijk geweest voor het dorp, en is dat nog steeds. In tegenstelling tot tweelingdorp Middelharnis, waar de visserij altijd centraal heeft gestaan.

Sommelsdijk heette eerder Sonnemaresdijk. Het lag in het historische decanaat Voorne tussen Masaland en Scaldemarland. Goeree-Overflakkee vormden vroeger als Westvoorn (Goeree) en Zuidvoorn (Overflakkee) met het tegenwoordige Voorne onderdeel van het Land van Voorne. Dit hele gebied werd eerder Sunnonmeriland genoemd: land ‘ten zuiden van’ (sunnon) ‘zee of water’ (meri)’. Oorspronkelijk was het dan ook een plaatsaanduiding ten zuiden van de zeearm het Haringvliet, rondom de voormalige hoofdplaats Ouddorp. Later ging de naam vanwege het belang van die plaats over op het hele land van Voorne. De naam is wellicht (gedeeltelijk) gelijk te stellen met de al in 985 genoemde villa Sunnemeri, waarin goederen lagen die keizer Otto III (983-1002) aan de Hollandse graaf Dirk II (939-988) schonk. Vergelijk ook Zonnemaire. Sommeldijk betekent dus: dijk van Sunnonmeriland, waarmee oorspronkelijk land werd bedoeld ten zuiden van de zee.