Zandpad 114
3241 GZ Middelharnis
T. 0187 84 47 31
welkom@hethuisvanjansen.nl
Schaapsweg 16
3258 AW Den Bommel
VERKOCHT
Prev
Next
Deel via
Neem contact
met mij op
Bekijk
alle foto's
& video's

Majestueus wonen!

Authentiek, karakteristiek, charmant … Groot, groter, grootst … Stijlvol binnen & buiten … Wonen in het groen … allemaal van toepassing op dit bijzonder gave herenhuis! Van de eerste tot en met de laatste stap binnen én buiten indrukwekkend. Een beschrijving doet dan ook tekort, u dient hier de sfeer te ervaren! Dit gebeurt al als u door het hek de kavel betreedt en de fraaie ligging met vrij uitzicht aan voorzijde, maar ook de bijzonder statige gevel aanschouwt. De verrassingen achter het huis, waaronder de zwemvijver en het karakteristiek gastenverblijf met tuinkamer heeft u dan nog niet eens gezien …

Indeling:

Begane grond: de statige entree met haar authentieke tegelvloer en trapopgang leidt u naar de eetkamer. Een stijlvol ornamentenplafond, houten vloer en schouw zijn zo maar enkele authentieke details die u meteen laten genieten. Bijzonder fraaie ensuite kasten scheiden de eetkamer van de royale zitkamer met wederom schitterende details en een gezellige houtkachel. De keuken is voorzien van een moderne Tieleman inrichting met allerhande luxe apparatuur, de koffiemachine én wijnkoeler zijn niet vergeten, een separate zithoek biedt het verlengstuk van de keuken. Een portaal met 2e trapopgang geeft toegang aan een royale slaapkamer aan achterzijde van de woning. De badkamer is alles behalve karakteristiek en stijlvol uitgevoerd in beton ciré en heerlijk ligbad, luxe stoom-/douchecabine, wastafel in meubel en closet.
Verdieping: zowel de statige trapopgang vanuit de entreehal met bordestrap en verwarmde muren met leemstuc, als het de trapopgang vanuit het portaal aan achterzijde van de woning leiden u naar de verdieping. De ouderslaapkamer met sierlijke schouw heeft een eigen inloopdouche. Op de overloop is het separate toilet en toegang naar diverse vaste kasten en ruime inloopgarderobe. Ook de overige 2 slaapkamers zijn keurig afgewerkt.
Tuin: niet alleen binnen, maar zeker ook buiten is het stijlvol genieten! Wat te denken van een royale zwemvijver, een gastenverblijf met twee pantry’s, douche, toilet en slaapvertrek met heerlijke aangebouwde tuinkamer! Dit alles geheel in een sierlijk aangelegde tuin volledig beschut met 100% privacy in het groen! Ook aan voorzijde is aandacht aan de inrichting besteed. Een royale en bijzonder sierlijke inrit geeft volop parkeergelegenheid op eigen erf en een overdekte mogelijkheid in de garage.

Matenlijst:

Woonkamer: 4.95 x 4.75
Eetkamer: 5.60 x 4.75
Keuken: 4.00 x 2.70 en 3.50 x 2.90
Slaapkamer: 4.10 x 3.25
Badkamer: 4.00 x 3.00
Slaapkamer I: 6.15 x 4.00
Slaapkamer II: 4.40 x 4.00
Slaapkamer III: 5.20 x 2.85
Inloopgarderobe: 3.25 x 2.90

Oplevering in overleg!

Perceel:

Kadastraal bekend: sectie B, nummer 2894
Soort: volle eigendom
Perceelgrootte: 1.458 m2
Tuinligging: rondom, achtertuin op Westen

Opstallen:

Bouwjaar: 1895
Woonoppervlakte: ca 250 m2
Inhoud: ca 990 m3
Isolatie: dak, muur, beglazing
Cv: Vaillant HR (2019)
Energielabel:
Bijgebouwen: stenen garage
gastenverblijf met aangebouwde tuinkamer
zwemvijver

In lintbebouwing aan de Schaapsweg aan de rand van de dorpskern Den Bommel gelegen. Vrij uitzicht aan voorzijde, 100% rust en privacy in de achtertuin. Zomaar wat pluspunten van deze locatie, op steenworp van diverse prachtige natuurgebieden. Den Bommel biedt voorts dorpse gezelligheid, een haventje en ligt erg gunstig naar uitvalswegen richting Randstad, Brabant of Zeeland betreft via de N59.

Op 14 april 1964 werd te Den Bommel een standbeeld van Ollie B. Bommel onthuld door Jeanette Toonder, dochter van Marten Toonder. Zij verving haar vader die wegens ziekte was verhinderd. Het beeld, uit chamotteklei vervaardigd door de Schiedamse beeldhouwer André Henderickx, was een initiatief van het Leidse studentendispuut Ollie B. Toen Frits Henderickx (broer van de beeldhouwer) en Jan Kemps dertig jaar later zagen dat het beeld was vervallen, besloten zij het te vervangen door een beeld van brons. Begin 1995 richtten zij daartoe het Genootschap Heren van Stand op dat in 1997 over de benodigde fondsen beschikte en de Schiedamse kunstenaar Harr Wiegman de opdracht gaf een nieuw beeld te ontwerpen. Op 24 mei 1997 werd het bronzen beeld onthuld door Eiso Toonder, de zoon van Marten Toonder. Het oude beeld bleef in Den Bommel; het heeft jaren in de openbare basisschool ‘Ollie B. Bommel’ gestaan. Sinds december 2016 staat het oude beeld in zorgcentrum ‘Tuindorp’.