Taxaties

Ons taxatie stappenplan, persoonlijk & deskundig

Wie zijn wij?

Het Huis van Jansen is in 2014 opgericht door Danielle Jansen, gecertificeerd Registermakelaar-Taxateur. Danielle is al meer dan 20 jaar actief vanuit makelaarskantoren in Sommelsdijk en Middelharnis en taxeerde tevens een aantal jaar voor samenwerkingsverband. Grote kans dat je haar al kent!

‘Kortom, aan zowel vakinhoudelijke als lokale kennis geen gebrek bij Het Huis van Jansen.’

Waarom een taxatie?

Als u geld leent voor de aankoop van een woning, voor de verbouwing van uw woning, of hypotheekoversluiting en rentekorting, zal de hypotheekverstrekker een taxatierapport vragen. De geldverstrekker wil namelijk bevestiging van een onafhankelijke taxateur wat uw woning waard is en of het risico van uw hypotheek acceptabel is. Natuurlijk kunt u een woning ook laten taxeren om een goede vraagprijs of de koopsom vast te stellen of inzage van de marktwaarde te krijgen bij bijvoorbeeld een scheiding, schenking of successie.

Stappenplan

Zodra wij een aanvraag of contactformulier ontvangen, nemen wij contact met uw op. We plannen op korte termijn een opname in de te taxeren woning. Tijdens deze afspraak meten we de woning op, lopen we het huis na op bouwtechnische, duurzame en energie aspecten en maken foto’s van de vertrekken en installaties. Met het uitwerken wordt onder andere het Kadaster, het bestemmingsplan, de bodeminformatie en de privaat- en publiekrechtelijke regelgeving getoetst. Ook wordt de marktsituatie beoordeeld met de positieve en negatieve kenmerken van zowel de woning als de directe omgeving. Aan de hand van objectvergelijking, recente verkoopcijfers van soortgelijke woningen uit de omgeving, wordt de marktwaarde bepaald. Als de taxatie van alle informatie is voorzien wordt het ter validatie aangeboden aan het NWWI. Het NWWI ziet erop toe dat elke taxatie uniform, volledig en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld en aan de strenge kwaliteitseisen voldoet. Na de validatie sturen wij u per mail het complete taxatierapport met bijlagen. Als alle benodigde stukken tijdig aan te leveren zijn, heeft u binnen 3 werkdagen -en vaak al veel sneller- na opname het rapport in huis!

Taxatievoorwaarden

Als gecertificeerd taxateur, ingeschreven bij het VastgoedCert en NRVT, kan Danielle iedere woningtaxatie op Goeree-Overflakkee verzorgen. Het Huis van Jansen is aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en VBO en taxeert volgens de voorwaarden van het NWWI, zodat u voor taxaties voor een hypotheek, ook met Nationale Hypotheek Garantie, aan het juiste adres bent. Danielle voldoet jaarlijks aan haar “permanente educatie” om de kennis up-to-date te houden. Kortom, deskundig en altijd op korte termijn. Bel gerust voor meer informatie of een afspraak!

Meer informatie of direct een taxatie aanvragen?

Let’s value your home!